Unionen och Sveriges Ingenjörer varslar om strejk

2016-04-13 20:03:40
TCO-förbundet Unionen och Saco-förbundet Sveriges Ingenjörer varslar tillsammans om strejk för tjänsteföretagen inom Almegas område. Strejken börjar den 18 april om man inte har kommit överens innan dess. 

Berörda arbetsplatser är bland andra bilprovningsföretag, SVT, IT- och teknikkonsulter som Atea, Tieto, CGI, Inspecta och WSP, Securitas och telekomföretag som Com Hem, Telia Sonera och Eltel.

Det som har utlöst konflikten är att arbetsgivarna inte vill skriva på samma avtal för flex­pension som de flesta andra arbetsgivarförbunden, 28 av 36, redan har skrivit på. Det innebär extra pensionsavsättningar och en förstärkt möjlighet att gå ner i arbetstid inför pensionen.

Mer om varslet finns att läsa på www.unionen.se och www.sverigesingenjorer.se.

Även fackförbundet Seko har varslat om strejk inom telekom från den 18 april. 

Per T Eriksson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!