Upp till kamp mot högerpolitiken

2007-09-12 14:43:45
”Aldrig någonsin i den svenska demokratiska historien har en nyvald regering varit så ihållande impopulär. De väljare som lockades över till Alliansen av en enorm och ohederlig propagandadrive före valet ångrade sig kort efteråt. Om detta borde det pågå en intensiv debatt i radio, teve och tidningar: Majoriteten vill inte ha alliansregeringen eller dess ’reformer’.
Ändå har regeringen tagit sitt numera högst osäkra mandat som intäkt för en nedmontering av den svenska samhällsmodellen, som saknar motstycke. Och de folkets ombud som valts att leda oppositionen är häpnadsväckande lama och tama.”

Så börjar ett debattinlägg av fem deltagare i demonstrationerna mot högerpolitiken den 18 september, som Aftonbladet har lovat att publicera.
De fem är Maria-Pia Boëthius, författare, Harry Rantakyrö, Gruvtolvan, Tomas Nilsson, Gruvfyran, Lena Ezelius, vårdbiträde och medlem i Kommunal sektion 26, och Per Johansson, sparkad fackordförande för Stockholms tunnelbanetågförare.

Motståndsvilja

Att Kommunals avdelning försökt lägga krokben för sektionerna att delta har inte kväst protestviljan.
– Vi hoppas att uppåt 400 bussförare ska delta, säger Peter Boström, ordförande för bussförarna vid Södertäljegaraget.

50 000 flygblad

Redan efter den första flygbladsutdelningen i måndags fick flera organisationer slut på sin andel av de 50 000 flygblad som distribuerats så att nya måste tryckas.
– Man har börjat höra folk som säger att de redan hört talas om det, och ännu fler som säger att det är på tiden att det görs något. Bra tecken, säger Bilbo Göransson, initiativtagare till det fackliga uppropet för en LO-ledd massprotest.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!