Utvisa inte Masoud och hans familj

2015-03-19 19:14:26
Nu har det gått över 40 dagar och fortfarande sitter Masoud Salhei i förvar hos Migrationsverket. Masoud, som har flytt från Iran, är sjuk och har problem med njurarna.

Efter demonstrationen som hölls utanför förvaret för  drygt två veckor sedan har Migrationsverket meddelat Masoud att de har skickat ett brev till Italien för att undersöka möjligheterna att ta emot en familj bestående av barn, gravid fru och sjuk make. 

De har klart och tydligt sagt att de väntar på svar i två veckor. Nu har även en tredje vecka gått, men Masoud har ännu inte fått något besked från Migrationsverket. När han frågar vad som händer med honom säger de att ”du får vänta, vi har mycket att göra”. När hans advokat kontaktar Migrationsverket säger de alltid samma sak – att den ansvarige är upptagen. När de skulle ge ett negativt svar tog det dem en halv dag att skicka det. Förklaringen till dröjsmålet var måhända att det krävdes fyra handläggares underskrifter.

Masoud mår mycket dåligt psykiskt, hans dotter och hans gravida fru mår dåligt och ovissheten tär på hela familjen.
– Det känns som om att Migrationsverket leker katt och råtta med oss tills vår ork tar slut, säger Masoud.
Minoo, som är aktiv i kampen för att stoppa utvisningen, vädjar till alla läsare om hjälp.
– Jag vädjar om hjälp! Hur kan vi visa att Migrationsverket bryter mot sina egna regler? Hur kan vi visa att de håller människor fängslade i ovisshet för att hitta ett sätt att skicka dem tillbaka? säger hon.

Minoo menar att Migrationsverket med berått mod gör livet så svårt för flyktingar att de själva ska ta initiativet till att lämna Sverige. På så vis, menar hon, tänker myndigheterna att de ska slippa få sina händer nersölade med blod.

Rättvisepartiet Socialisterna menar att oavsett vilka motiv Migrationsverket har får beslutet följden att människors liv och hälsa offras. Det som händer Masoud och hans familj just nu är ett exempel på resultatet av statens rasistiska flyktingpolitik. Masoud och hans familj måste få stanna i Sverige. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!