Svettig nämnd på dialogmöte

2015-03-26 13:54:41
Den starka opinionen mot Haninges kultur- och fritidsnämnds försök att splittra upp och flytta verksamheten från ungdomens kulturhus Lakeside visades på det dialogmöte som Haninges ungdomsråd kallade till den 23 mars.

Omkring 60 personer deltog på mötet och att politikerna känner sig såväl stressade som pressade över den växande opinionen blev tydligt på mötet. Christer Erlandsson (S), vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden och den som driver på hårdast för att lägga ned Lake­side, fick höra från såväl dansare som Ormprojektet, Haninges ungdomsråd och andra föreningar och ungdomar hur katastrofalt det vore att flytta verksamheten samt om hur nämden har brutit mot kommunallagar om ungdomsinflytande.
Rättvisepartiet Socialisternas överklagan mot beslutet möttes av medhåll från alla förutom nämndpolitikerna. Kampen fortsätter och en demonstration äger rum efter att tidningen går i tryck. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!