Vad är HBT-Socialisterna?

2012-08-02 10:30:44
HBT-Socialisterna startades av aktivister i Rättvisepartiet Socialisterna, är en öppen grupp för alla och samlar både medlemmar från andra organisationer och oorganiserade över hela landet.

HBT-Socialisterna Norrbotten deltog  på Luleås första Pridefestival i juni. Vi var på plats med en kampanj mot utvisningar av hbt-flyktingar och anordnade bland annat ett seminarium där 30 personer deltog.
HBT-socialisternas ingripande på Luleå Pride fick ett väldigt bra mottagande, med många som var nyfikna och ville veta mer om vad vi gör. Vi sålde ett tjugotal hbt-pamfletter, folk köpte många pins och mycket annat material från oss. Flera personer gav sitt telefonnummer eller e-post och ville veta mer och/eller engagera sig i HBT-Socialisterna.
Eftersom det inte finns någon annan som ger den analys vi ger eller visar på behovet av kamp för hbt-personers rättigheter, är det väldigt viktigt att vi från HBT-Socialisterna är ute och pratar med folk, såväl under Pride-festivaler som före och efter.  
Den respons vi får när vi är ute visar på efterfrågan på en socialistisk lösning på förtrycket av hbt-personer och även på efterfrågan av kamp för våra rättigheter.
Josephine Landström

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!