Vad hände i Haninge centrum 31 mars?

2007-04-04 13:35:52
Nazister från svenska motståndsrörelsen blev bortjagade ur Haninge centrum i lördags, oklart av vilka.
Allt detta skedde en bit från centrumets huvudstråk, där RS medlemmar och sympatisörer kampanjade mot skolnedskärningar med bokbord, listor, flygblad och Offensiv. Men en person som var på väg för att delta i RS kampanjaktiviteter blev nedslagen bakifrån med ett järnrör.
Det var få i Haninge centrum som noterade vad som hände, utan de flesta blev informerade om att något hänt via media som rapporterade om ”fullt slagsmål i Haninge”.
Nazisternas våld är ett stort hot, liksom deras försök att etablera sig i Haninge och därmed försöka hindra kampanjer mot högerstyret i kommunen. Detta måste besvaras med politiska kampanjer och stora disciplinerade aktioner som har lokalt stöd och förankring. Kampen mot nazism måste kopplas till kampen mot högerns klasspolitik.
Den grupp som angrep nazisterna i lördags bygger inte en antirasistisk rörelse. Tvärtom, deras maskerade aktivister isolerar sig från och skrämmer upp vanligt folk.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!