Vad händer på helgens RS-kongress?

2013-02-13 12:59:21
Rättvisepartiet Socialisternas kongress samlar socialister och aktivister från Boden i norr till Malmö i söder. Lördag-söndag i Göteborg blir en helg fylld av diskussioner om vad som händer i Sverige, världen och i partiet.

Sverige på tröskeln till ny orostid och kamp heter ett av fem olika kongressmaterial som ska diskuteras.
– Högeralliansen är ­försvagad och den svenska kapitalismen är bräcklig. Under ytan finns ett stort missnöje med samhällsutvecklingen. Det bäddar för en mer turbulent period, säger Per Olsson, som inleder diskussionen om Sverige.

Andra material behandlar
utvecklingen på ­arbetsplatserna, i skolan och i övriga nordiska länder, samt ett material om utvecklingen av partiet.
– Vi ställer målet att öka medlemsvärvningen och bilda nya partiföreningar under det kommande målet. Vi ska också öka antalet prenumeranter på Offensiv ytterligare, säger Elin Gauffin, som inleder kongressdiskussionen om Offensiv och partiets ekonomi.

Till kongressen kommer både erfarna RS-medlemmar och nya deltagare från nya orter.
Från CWI:s ledning deltar Clare Doyle, som ska ge en rapport om CWI-arbetet runt om i världen.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!