Valet av Barroso ger nej-sidan ny kraft

2009-09-23 14:36:49
I förra veckan blev det klart att EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso sitter kvar i ytterligare fem år. I Europaparlamentets omröstning fick högerpolitikern Barroso stöd av en liten majoritet.

– Nu kommer vi att fördubbla våra krafter för att säkra en nej-seger i folkomröstningen om två veckor. Europa har redan plågats tillräckligt av Barrosos nyliberala dagordning, kommenterade Joe Higgins i Strasbourg vid en presskonferens direkt efter Europaparlamentets omröstning.
På presskonferensen gav Joe de viktigaste argumenten för ett nej:
– Med Lissabonfördraget i ryggen kan den politiska och ekonomiska eliten ta nya steg mot att fullt ut genomföra den politik som storföretag, det militärindustriella komplexet och högern står för.

– Lissabonfördraget är
ett va­pen mot arbetarna, som undergräver de demokratiska fri- och rättig- heterna i Europa.
– Fördraget pläderar för ytter­ligare privatiseringar av offentlig verksamhet som utbildning och vård, ger grönt ljus för nya anti­fackliga domar i EG-domstolen samt bidrar till militär upprustning. Därför säger vi: Rösta nej den 2 oktober.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!