”Vänd dem aldrig ryggen”

2013-02-13 11:26:04
I Göteborg organiserade Rättvisepartiet Socialisterna (RS) fem olika manifestationer i olika stadsdelar mot SD-rasismen. Över 100 Offensiv såldes och flera hundra av lokala Offensiv Göteborg delades ut.

I Angered samlades Rättvisepartiet Socialisterna framför banderollen ”You can’t have capitalism without racism”.
– Rasisterna i SD har kunnat segla fram som ett resultat av högerpolitikens härjningar. Regeringens attack på a-kassa och sjukförsäkringar, ständiga nedskärningar och ökande arbetslöshet öppnade upp för rasisternas inträde, sa Kristofer Lundberg.

På Backaplan delades flygblad ut och Offensiv såldes till förbipasserande samtidigt som kom fram för att tala om hur de har blivit utsatta för rasism och bevittnat den fruktansvär­da nazismens ökning över hela Euro­pa.
Caroline Holmgren och Minela Mahmutovic från Rättvisepartiet Socialisterna talade.

I Frölunda dök intresserade upp så fort banderollen ”Kamp mot rasism & högerpolitik” hängdes upp. Två ungdomar kom fram och hjälpte till att sprida antirasistiskt material från Rättvisepartiet Socialisterna.
Amer Mohammed Ali och Irma Mahmutovic talade. Irma betonade behovet av en gräsrotsrörelse mot rasismen.
Medlemmar i Kortedalas partiförening samlades på Kortedala torg. Emma Öman, partiföreningens ordförande, talade om SD:s utveckling från Bevara Sverige Svenskt till ett rasistiskt högerparti.

På Stigbergstorget stannade många upp och lyssnade på de tal som hölls.
Bland talarna fanns Joel Eriksson:
– Hotet från rasistiska partier som SD måste tas på allvar. Vi sa det under 80-talet, under 90-talet, under 2000-talet och vi säger det även idag: vänd dem aldrig ryggen!
RS Göteborg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!