Vårdkrisen kräver socialistiskt svar

2015-11-04 12:00:35
Den vänsterpartistiske landstingspolitikern och  läkaren Kenneth Challis  deltog i måndags på Folkkampanjen för Gemensam Välfärds möte i  Sundsvall. 

Han berättade att landstinget nu går back 1 miljon kronor varje dag. 

– Vården är underfinansierad och därmed underbemannad, menade Challis.

 Kenneth Challis är en person som är omdebatterad bland dem som likt Rättvisepartiet Socialisterna försvarar Sollefteå sjukhus. Orsaken är att han under en lång tid har ansett att BB och förlossningen i Sollefteå bör läggas ned eftersom han anser att vården där inte är patientsäker. 

Däremot menar han att det vore ”korkat” att lägga ned medicinkliniken i Sollefteå. 

Vad vi i Rättvisepartiet Socialisterna saknar hos Vänsterpartiet är en politik och kamp för  omfördelning från rika och storföretag till vården. Resurser finns för en upprustning av vården, men i fel fickor. 

De höjningar av landstingsskatten som alla partier vill genomföra är ingen omfördelning. Challis höll med om detta, och sade att han stödjer kampen för en välfärd utan vinst. Han kunde också tänka sig olika former av statlig styrning av vården. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!