Vårdpersonalen i Umeå har starkt stöd

2008-04-23 11:35:07

foto: Frank Pettersson
Annika Jansson, Marianne Enmark-Berglund och Åsa Björkman.

– Yrken där man jobbar med människor måste uppvärderas, säger sjuksköterskorna Titti Tollefsen, Anneli Andersson och Marko Saranpää.
– Den dagen man blir sjuk vill man ha kompetent personal. Kompetent personal inom vården blir det om lönen är anständig.
– Låga löner är samhällsfarligt, menar operationssköterskorna Inger Häggström, Mikaela Andersson och Lisbeth Larsson.
– Om ingen vill utbilda sig till sjuksköterska på grund av lönen, så finns det till slut ingen som kan jobbet – det är samhällsfarligt!
– Utbildning och ansvar måste värderas högre. Självklart ska vi demonstrera på lördag. Vi hoppas att många från allmänheten också deltar i demonstrationen, säger sjuksköterskorna Carin Näslund, Anna Ternow och Gunnel Ridfeldt.
– Vi har fått starkt stöd av alla patienter som har gått in på sjukhuset, säger operationssköterskorna Annika Jansson, Marianne Enmark-Berglund och Åsa Björkman.

Frank Pettersson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!