Vårdstrejken: Vi vill ha betalt nu!

2008-04-29 17:54:02
Vårdstrejken har stort stöd från allmänheten. De flesta vanliga människor har inga problem med att förstå att vårdpersonal vill ha betalt för det arbete vi utför varje dag, och att vi är underbetalda i nuläget.

Att 18 500 kronor är för lite i ingångslön efter tre års högskola är ganska självklart, och att 20 500 kronor i slutlön – som en del biomedicinska analytiker har – är för lågt håller de flesta löntagare med om. Det ska tydligen till verklighetsfrånvända politiker för att inte förstå att lönerna måste höjas om nån ska vilja jobba inom vården i framtiden.

En förbannad lögn

I och för sig talar ju arbetsgivarbossen Ingela Gardner Sundström (m) gärna om historia och inte om framtiden. Hon hävdar att sjuksköterskor haft en historiskt bra löneutveckling.
Jo, det finns ju lögn, förbannad lögn och statistik… Men här och nu, år 2008 i Sverige, är vi fortfarande alldeles för lågavlönade. Historisk statistik ställer inte mat på bordet, och betalar inga räkningar. Om arbete verkligen ska löna sig är det dags även för moderatpolitiker att bita i det sura äpplet och betala nu.
Slut på rean – fullt pris gäller!
Johan Sand, IVA-sjuksköterska på Södersjukhuset

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!