Varning för lönedumpning

2006-08-15 22:07:37
En av tio unga är fortfarande utan jobb. Trots regeringens ständiga löften om att jobben är på väg.
Och medan Persson drar skrytvalser om att “Sverige går bäst i Europa” kräver högerpartierna sänkta ungdomslöner och sämre anställningstrygghet. Det ska kombineras med fortsatta attacker på arbetslösa och sjuka. Syftet är att pressa ned lönerna för alla arbetare och skapa en låglönemarknad – lönedumpning.

Sänkta löner för unga

Folkpartiledaren Lars Leijonborg tycker att ungdomar ska tjäna mindre än 14 000 kronor i månaden. Själv tjänar han 73 000 kronor per månad. Centerpartiets Maud Olofsson går till val på att göra ungdomar rättslösa på arbetsmarknaden.
Ungdomarnas löner ska sänkas så att storföretagen kan fortsätta att göra rekordvinster och direktörerna plocka ut miljonlöner. I fjol höjde de verkställande direktörerna i börsbolagen sin lön med i genomsnitt omkring 400 000 kronor per år (16 procent).

Ökade orättvisor

Ökade orättvisor väntar efter valet, oavsett vilka av de nuvarande riksdagspartierna som bildar regeringen.
Rättvisepartiet Socialisterna står för en motsatt politik: Låt storföretag och rika betala för verkliga jobbsatsningar och en utbyggnad av vård, skola och omsorg.
Socialistisk politik för arbete åt alla.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!