RS stöd till SSAB-arbetare uppskattas

2006-08-15 22:42:15
Rättvisepartiet Socialisterna (RS) har sedan lönestridens början gett fullt stöd till kampen. Detta både genom stöduttalanden, råd och information genom Offensiv, på besök utanför fackmöten och genom att ta upp frågan, till exempel i kommunfullmäktige i Luleå. Att detta uppskattas har blivit tydligt när RS nu startat sin valkampanj.

”Röstar på er”

– Nu har jag varit och snackat med arbetskamraterna och vi ska fan rösta på er i årets val. Jag är så less på den där Karl Petersen. Facklig-politisk samverkan (med socialdemokraterna) kanske funkade på 50- och 60-talet men inte idag. Idag bygger de kulturhus men skiter i oss, sade en SSAB-arbetare som en av RS valarbetare träffade på i ett stadsdelscentrum i Luleå. 

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!