Växande stöd för vårdprotesterna

2011-06-15 19:26:50


Uppropet Nej till nedskärningar inom vården har fått allt större spridning och på flera platser har man demonstrerat för dess krav på ett nedskärningsstopp.

Det vårduppror som startade i Göteborg sprids nu till fler orter.
Demonstrationer har genomförts i Karlskrona, Ludvika och Ronneby. På andra orter har personalen tagit strid, t ex på Sunderby sjukhus i Norrbotten.

Nej till nedskärningar inom vården startades av läkaren Arvin Yarollahi i Göteborg. I Ludvika står sjuksköterskan Malin Andersson bakom protesterna och i Ronneby är det undersköterskan Britt-Marie Strömqvist som har ordnat demonstrationen.
Överallt får personalens protester starkt stöd av patienter och personal.
I en ny protestskrivelse slår Arvin Yarollahi larm om att avdelningar stängs på bland annat Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg över sommaren.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!