”Veckan med Bobby Seale har varit underbar”

2012-05-10 13:33:30
Ulumo Ali är en av de många ungdomar i Pantrarna som gjorde mötena med Bobby Seale och Stephen Edwards möjliga. Jag träffar Ulumo några dagar efter den intensiva veckan.

– Jag visste inte så mycket om Bobby Seale och Svarta Pantrarna innan, men min mamma berättade en del och jag såg en dokumentär innan för att lära mig mer. Jag tänkte att jag måste få träffa honom. Jag kom med på ett möte med Pantrarna och blev inspirerad, säger Uluma.

Hur har dessa dagar varit för dig?
– Jag tycker veckan var under­bar. Jag har träffat många nya människor som brinner för samma sak och med mycket kunskap.

Har du firat 1 maj tidigare?
– Jag har inte deltagit på 1 maj förut, jag har känt till demon­strationerna i stan. Men jag tror att det är viktigt att flytta ut arran­gemangen till förorten. Kampen förs idag i förorten och är en viktig del av rörelsen. Här ute upplever vi vad rasism är.
– Jag har alltid velat engagera mig. Jag fick så positiva vibbar av er och vad ni gör. Det händer intressanta grejer som förändrar, säger Uluma.
– Från den här veckan tar jag med mig inspiration i kamp mot rasism. Vi har fortfarande rasister, jag tänker på hur de ser på oss svarta och hur vi ska bekämpa dem.
– Nästa aktivitet med Pantrarna blir att åka till Stockholm på förortskonferens, det blir inspirerande, avslutar Ulumo Ali.
Intervju: Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!