”Vi behöver en massrörelse här också”

Kristofer Lundberg talade för RS på manifestationen (Foto: Privat).

av Sara Juaniquina Svensson // Artikel i Offensiv

På årsdagen av ”Chiles återuppvaknande” demonstrerade den chilenska diasporan i Göteborg den 17 oktober.

Kristofer Lundberg, Rättvisepartiet Socialisterna, var en av talarna på demonstrationen i solidaritet med den chilenska ungdomens och arbetarklassens massprotester mot högerregeringen. 
Det var en blandning av tal, poesi och musik.
– Det bästa sättet vi kan stödja det chilenska folket är att följa deras exempel, började Kristofer och fortsatte: 

– Vi påverkas av samma nyliberala politik. Vi har för närvarande den mest nyliberala regeringen i Sverige någonsin. Den rödgröna regeringen vilar på januariavtalets 73-punktsprogram som angriper arbetsrätten, hyresrätten, och de har redan försämrat strejkrätten. Regeringen vill försämra LAS och införa marknadshyror. 
– Vi behöver likt Chile en massrörelse här också där fackföreningarna nu behöver förbereda sig för politisk strejk för att stoppa de nyliberala attackerna från den socialdemokratiska regeringen, avslutade Kristofer Lundberg från Rättvisepartiet Socialisterna sitt tal.

LÄS OCKSÅ:

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!