”Vi får inte tappa modet”

2007-10-10 14:18:46
Burmesiska flyktingar samlade den 3 oktober till den största demonstrationen hittills i Luleå för demokrati och rättvisa.

Demonstrationen hade förutom krav på demokrati och rättvisa även krav på att den svenska regeringen ska sluta exportera vapen till länder som sålt vapen vidare till Burma.
– Via Singapore har svenska 120 mm-kanoner gått till militärjuntan i Burma. Genom Indien har militärhelikoptrar med svenska delar sålts vidare till Burma, berättar Kyaw Thet Maung.
Kyaw Thet berättar också att en strejkkommitté har bildats i Rangoon för att bekämpa militärdiktaturen.
Majoriteten av de burmesiska flyktingarna i Sverige bor i Luleå, och på demonstrationen hade drygt hundra personer samlats.
– Våra hjärtan brinner. Många munkar har dödats eller skickats till tvångsarbete. Jag förlorade min bror i upproret 1988. Nu är jag orolig för vad som händer med resten av min familj, sa Baby Thein, som har släktingar i Rangoon.
– I Burma är folket fattigt, bara militärjuntan är rik. Vi måste kämpa till slutet. Segern kommer att komma. Vi får inte tappa hoppet, sa Min Min Oo från Kemi i Finland, som kom tillsammans med 11 kamrater.
– Rättvisepartiet Socialisterna och vår international CWI ger vårt fulla stöd och hjälp till kampen mot militärjuntan, en kamp som vi anser behöver kopplas till kampen för ett rättvist samhälle, där Burmas enorma ekonomiska tillgångar kommer hela folket till del, sa Jonas Brännberg, Rättvisepartiet Socialisterna, som hade inbjudits att tala.

RS Luleå

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!