Vitåskolan räddad minst ett år!

2015-04-09 18:23:26
Den massiva kamp som boende i Vitådalen mobiliserat de senaste veckorna för att stoppa nedläggningen av Vitåskolan har gett resultat. Dagens möte med barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott fattade inget beslut i frågan, vilket innebär att skolan kommer finnas kvar minst ett år till. Än en gång har det visat sig att kamp lönar sig!

Redan innan påsk när bland annat Rättvisepartiet Socialisterna tog upp om frågan i kommunfullmäktige var s-ledningen hårt pressad. Den totala bristen på dialog, avsaknaden av helhetssyn kring frågan och stora faktabrister i beslutsunderlag har gjort boende i Vitådalen rasande. Tidningarna och partier har överösts med insändare och brev om de vansinniga i att lägga ned skolan. Till slut blev trycket för stort och beslutet skjuts nu upp. 
– Det otroliga engagemanget vi sett har tvingat s-ledningen att skjuta upp beslutet. Det är en seger för kampen och nu måste kampanjen fortsätta för att hotet om nedläggning undanröjs även för framtiden, säger Jonas Brännberg, kommunfullmäktigeledamot för Rättvisepartiet Socialisterna.