• Olika organisationer slöt upp för att diskutera vad som kan göras inför klimattoppmötet i Paris. (photo: Natalia Medina)

  Klimatkampanj för kollektivt trafikval i Stockholm

  Deltagare från ett dussintal organisationer och nätverk i Stockholm, varav många klimat- och miljöaktivister men också fackligt aktiva inom kollektivtrafiken, möttes torsdagen den 25 juni i Husby träff. Det diskuterades om vad som kan göras...

 • En historisk seger för hbtq-rörelsen uppnåddes av en beslutsam och välorganiserad masskampanj. (photo: Atomische * Tom Giebel / Flickr CC)

  Hbtq-seger i USA: Rätt till samkönade äktenskap

  Högsta domstolens beslut att samkönade par får rätten att gifta sig i alla femtio delstater är en historisk seger i hbtq-personers kamp för jämlikhet i USA. Det är resultatet av en beslutsam och välorganiserad masskampanj som har kämpat i...

 • Vräkningen av 35 barnfamiljer stoppades tack vare att boende och aktiva i området organiserade sig och slöt upp i gemensam kamp. (photo: Jeanette Ngabo)

  Svenska Bostäder på reträtt i Tensta

  35 barnfamiljer i Tensta, nordvästra Stockholm, skulle tvingas lämna sina lägenheter tisdagen den 30 juni. Men en snabb mobilisering i området och stöd från aktivister från hela Stockholm satte stopp för Svenska Bostäders vräkningsplaner.

 • (photo: )

  Grekiskt EU-drama

  Trojkans oro är stor för konsekvenserna av en nej-seger i folkomröstningen på söndag, som skulle sporra motståndet överallt mot EU:s krispolitik. Ett grekiskt utträde ur euron skulle skaka föreställningen om den gemensamma valutan som...

 • Efter klockan 15.56 arbetar kvinnor gratis fram till kl 17.00 (beräknat på en arbetsdag mellan 8-17). Sveriges Kvinnolobby uppmärksammar årligen detta faktum. (photo: )

  Klass- och könsklyftor ökar

  Lönegapet mellan kvinnorna som grupp och männen som grupp minskar sakta, men statistiken döljer att klassklyftorna och vissa könsklyftor ökar. De fackliga strategierna har varit totala misslyckanden.

 • (photo: )

  Revolutionsåret 1905: Den första ryska revolutionen

  “Den 22 januari 1905 satt den svenske vinhandlaren Adolf Lion på restaurang Leiner, en trappa upp på Nevskij Prospekt i St Petersburg. Han åt lunch tillsammans med sin son Carl och disponenten Sjögren från Avesta. – Plötsligt hör vi i fjärran...

 • Istället för åtgärder som att höja skatten för de rika väljer det Alliansstyrda landstinget i Stockholm att skära ned på vården. (photo: Kjell Eson / Flickr CC)

  Inget höjt SL-kort men nedskärningar

  Den folkliga proteststormen tvingade oppositionen i Stockholms läns landsting att fälla Alliansens förslag om att höja avgifterna i kollektivtrafiken. Med mindre pengar i handen och en vägran att höja skatten för de rika kommer högerstyret att...

 • YPG/YPJ-styrkorna har erövrat ännu en stad från IS. (photo: )

  Tal Abyad kurdiskt genombrott mot IS

  De kurdiska YPG/YPJ-styrkorna (Folkets respektive kvinnornas försvarsenheter), i allians med lokala arabiska allierade i norra Syrien, kunde den 15 juni med lätthet besegra IS och erövra den strategiskt viktiga gränsstaden Tal Abyad.

 • Inte sedan andra världskriget har så många människor varit på flykt. (photo: )

  60 miljoner på flykt i världen

  Krig, förtryck och fattigdom tvingar allt fler på flykt. Nära 60 miljoner människor i världen, hälften av dem barn, är på flykt. Det är den högsta siffran sedan andra världskriget.