• En strejkvåg har svept över hela Nordcypern med strejker den 18 och 25 mars. På bild en av Nordcyperns större städer, Kyrenias, där strejker har ägt rum. (photo: )

  Ny strejkvåg över Nordcypern

  Den 18 och 25 mars organiserade tolv fackföreningar tvåtimmarsstrejker och demonstrationer i de tre storstäderna på Nordcypern – Famagusta, Kyrenia och huvudstaden Nicosia. Redan den 11 mars ägde en tvåtimmarsstrejk rum.

 • Skadliga luftburna partiklar kommer att öka om Förbifarten byggs och dödligheten kommer att öka med 4 respektive 3 procent i Hjulsta och Akalla. På bilden Allianspolitiker som inte bryr sig nämvärt om befolkningen i förorten. (photo: Marie-Louise Anekrans/Näringsdepartementet)

  Stoppa Förbifartens miljödiskriminering

  Förbifart Stockholms miljökonsekvenser drabbar fattigare bostadsområden i Akalla och Hjulsta särskilt allvarligt. Politikerna har insett att bilismen skapar stora hälsoproblem för befolkningen och försöker därför förflytta trafikflödet från...

 • Ännu en skottlossning i Biskopsgården. Två människor miste livet och flera skadades allvarligt. (photo: Kristofer Lundberg)

  Biskopsgården: En stadsdel i sorg och ilska

  Onsdag den 18 mars klev flera maskerade män in på restaurangen Vår krog på Vårväderstorget i Biskopsgården, Göteborg, och öppnade eld med automatvapen. Tio personer skadades allvarligt och två personer bragtes om livet. De som dödades var två...

 • S-ledda Luleå kommun vill lägga ned Vitåskolan. Det skulle leda till att vissa barn så unga som sex år tvingas åka buss 48 kilometer enkel resväg till skolan. (photo: Anna Eriksson)

  Vitådalens framtid på spel

  Den 16 mars samlades 200 oroliga föräldrar och andra från Vitå, Jämtön och omkringliggande byar till ett informationsmöte i Vitåskolan. Deras värsta farhågor besannades när de fick höra att S-ledda Luleå kommun planerar att lägga ned skolan.

 • (photo: )

  Haninge: Stoppa högerns hets mot EU-migranter

  Moderaternas Alexandra Anstrell kritiserade i kommunfullmäktige de frivilligorganisationer som hjälper migranterna med mat och kläder. Istället vill M förbjuda tiggeriet och ge polisen större befogenheter att driva bort dem. Till vad?

 • En farlig och reaktionär film som spär på vi och dem-mentaliteten. (photo: )

  Reaktionärt om Irakkriget

  American Sniper börjar med en sol som stiger över ett land där ett böneutrop hörs på ett främmande språk, i en främmande stad. Mitt i detta filmas huvudpersonen Chris Kyle, hjälten med stort H som ligger på ett tak och gör sig redo att skjuta...

 • Läsvärd bok om situationen i Syrien. (photo: )

  Vem bryr sig om Syrien?

  Vad hände med revolten i Syrien? Det är temat i en ny bok, Syrien: Revolutionen, makten och människorna (Verbal förlag, 2015). Tio skribenter ger en allsidig bild av revoltens rötter, regimens våld, islamisterna och situationen idag.

 • Johannes Lundberg är arbetsplats- och skyddsombud på Angered Arena. ”Det arbetsplatsnära arbetet är A och O”, berättar han. (photo: Albin Olsson / Wikipedia Commons)

  ”Styrkan ligger i kollektivet”

  Facklig kamp för trygga jobb är av yttersta vikt. Offensiv har träffat Johannes Lundberg, badvärd samt arbetsplats- och skyddsombud på Angered Arena. Johannes, som också är medlem i Rättvisepartiet Socialisterna (RS), blev nyligen invald i...

 • Miljardärer styr Kina och sitter med i ”parlamentet”. I Sverige skulle det vara som om IKEA:s Ingvar Kamprad och H&M:s Stefan Persson satt i riksdagen. (photo: )

  Kina styrs av en miljardärsklubb

  I början av veckan avslutade Kinas så kallade parlament (Folkkongressen) sitt årliga sammanträde. Folkkongressen, liksom dess ”tvilling” Folkets politiskt rådgivande konferens, har enbart till uppgift att säga ja till beslut som redan har...