1 Maj mot privatiseringar och högerpolitik

2008-04-10 11:34:48
– Vi måste använda 1 maj mer som det var förr: för att försvara våra rättigheter och protestera mot den högerpolitik som privatiseringar innebär, säger Leif Larsson, fordonsförare i Luleå Kommun.

Därför kommer anställda inom tekniska förvaltningen som hotas av privatiseringar bjuda in alla luleåbor, enskilda och organisationer, till en demonstration ”mot privatiseringar och högerpolitik” på 1 maj.

– Vi har inget annat val när socialdemokraterna går vidare med privatiseringar utan argument och utan att lyssna på fakta: att det varken blir bättre eller billigare med privat regi. Hur ska vi kunna uppmana våra arbetskamrater att gå i ett demonstrationståg tillsammans med de som är ansvariga för att de får sparken? säger Anna Lövgren Enbom, en lokalvårdare som ställer upp i solidaritet med sina hotade kollegor.

Även om vi anställda inom tekniska förvaltningen demonstrerar för att försvara vår verksamhet välkomnar vi andra som vill ta upp om andra hotande privatiseringar och högerpolitik, till exempel utförsäljning av statliga företag och allmännyttans hyresbostäder.

För fordonsförare, fastighetsskötare, maskinister, mekaniker och lokalvårdare i Luleå kommun
Leif Larsson, fordonsförare
Anna Lövgren Enbom, lokalvårdare
K-G Eksholm, maskinist
Stefan Öhman, mekaniker

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!