100 slöt upp i protest mot rasistiska SDU i Malmö

2011-08-24 16:00:56
När rasistiska Sverigedemokratisk ungdom (SDU) planerade att hålla torgmöte i Malmö på Värnhemstorget, slöt drygt hundra Malmöbor upp till en högljudd protest. Rasisterna tvingades gömma sig bakom ett massivt polisbeskydd, men lyckades knappast göra sina lögner hörda.

Under söndagsmorgonen när Rättvisepartiet Socialisterna (RS) i Malmö-Lund mobiliserade Malmöborna kring Värnhem till den antirasistiska protesten uttryckte många sitt stöd och en del valde också att ansluta sig till demonstrationen.
Antirasisterna höll sig disciplinerade under hela demonstrationen, inga föremål kastades och ingen försökte ta sig över avspärrningarna.
Trots det valde polisen – som samlat uppskattningsvis 50 poliser, varav tio kravallutrustade, en helikopter och ett antal ridande poliser – att oprovocerat angripa demonstrationen med våld.
Polisen ville exempelvis ta megafonen, men beslutsamma demonstranter gjorde det omöjligt genom att klumpa ihop sig kring de personer som höll i megafonerna.

Protesten var lyckad och rasisterna mäktade, trots dyr högtalarutrustning, inte med att göra sig hörda.
– Även om Sverigedemokraterna är ett gäng pajasar, sitter de ändå i riksdagen och bedriver en politik som drabbar oss alla. Vårt svar måste också vara politiskt! ropade Ammar Khorshed från RS i Malmö-Lund i megafonen inför antirasisterna.
Det räcker inte med visselpipor och burop för att trycka tillbaka rasismen i samhället. Det krävs också politiska svar på hur samhällsproblemen ska tacklas.
SD förespråkar ”enighet på nationell grund”, vilket i praktiken är en uppmaning till att hålla med den politiker eller arbetsgivare som försöker stänga vår fritidsgård eller luckra upp vår anställningstrygghet, enbart för att denne också äter sill på midsommar. Därför spelar SD:s politik makt­eliten i händerna.
Men för att försvara vår gemensamma välfärd och våra levnadsvillkor krävs det motsatta det vill säga klasskamp, vilket Jimmy Åkesson uttryckligen liksom den etablerade högern, gör allt för att bekämpa.
RS Malmö-Lund

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!