200 demonstrerade mot utvisningar

2017-07-22 16:26:27
Över 200 personer samlades i lördags på Sergels Torg i Stockholm för att demonstrera mot utvisningar.

Demonstrationen arrangerades av Ensamkommandes Förbund och FARR. I slutet av maj tvångsutvisades ett tjugotal ensamkommande personer till Afghanistan, som nyligen utsatts för bombdåd. Det är ännu osäkert om någon av de som har utvisats finns bland offren. Att Sverige inte stoppar utvisningar till farliga områden är helt ofattbart, vilket flera av talarna uttryckte.
Bland talarna fanns Fatemeh Khavari, ordförande Ensamkommandes Förbund Stockholm, som påpekade att Afghanistan tydligen är säkert nog att utvisa folk till, men inte säkert nog för svenska politiker att besöka. Efteråt kommenterade hon till Offensiv:
– Det är ett rasistiskt system, en extrem diskriminering av flyktingar och ensamkommande barn. De som bestämmer, de vet precis hur säkerhetsläget ser ut i Afghanistan, och ändå utvisar de folk. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!