226 sålda Offensiv på Hammarkullefestivalen

2007-05-30 11:16:13
Hammarkullekarnevalen firades i helgen för 32:a året i rad och färgade förorten med karnevalståg med uruguayanska candombe, brasiliansk samba, chilensk och kurdisk folkdans. På området fanns tivoli, marknad och mat från hela världen.

Hammarkullekarnevalen startades av latinamerikanska föreningar som en folkfest. Med åren har andra föreningar anslutit sig och idag är karnevalen en massiv festival med mellan 50 000 och 70 000 besökare.
Detta är självklart positivt men det har också betytt att karnevalen blivit uppköpt av etablissemanget. Många föreningar har tvingats åt sidan med massivt höjda avgifter för matstånd på området.
I dag är det istället många företag och etablerade som tagit plats även om en rad föreningar fortfarande håller sig kvar. För de som har lokal på området kan de inte kräva betalt av.
Etablerade partier som i vanliga fall är osynliga i Hammarkullen står under festivalen med gratis ballonger och krimskrams som befolkningen fått betala med nedskärningspolitik.
Rättvisepartiet Socialisterna som varje vecka har aktivitet i Hammarkullen hade ett välbesökt tält på området och hade inga problem att konkurrera med dessa nedskärningspartier och sålde i helgen 266 Offensiv, en mängd knappar och marxistiskt material.
Många som kom fram var genuint intresserade av socialism och kampen mot högerregeringen.
Vi fick in 3 670 kronor till RS ekonomikampanj.
Jimmy Lied

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!