40 000 jobb försvinner permanent

2010-04-07 16:30:56
I sin senaste prognos räknar Konjunkturinstitutet (KI) med att sysselsättningen minskar varaktigt med cirka 40 000 jobb.

Även om KI är ganska optimistisk om den framtida ekonomiska utvecklingen förutser man fortsatt hög arbetslöshet under 2010 och 2011.
”Det finns för närvarande mycket lediga resurser i ekonomin, både på arbetsmarknaden och inom företagen. Trots att produktionen tar fart blir arbetslösheten ändå drygt 9 procent både 2010 och 2011. Först 2014 är den svenska ekonomin i konjunkturell balans med en arbetslöshet kring 6,8 procent”, skriver Konjunkturinstitutet i sin nya rapport.
Per Olsson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!