Nazister bakom nätverket Keillers park

2010-04-09 17:39:06
På söndag kommer nazister att försöka marschera i Göteborg maskerade som ”ooroliga medborgare” mot ett moskebygge. Det är ”nätverket Rädda Keillers park – Stoppa mosken” som kallar till demonstration på söndag. Vad många inte vet är att organiserade nazister står bakom demonstrationen.

Göteborgs Tidning GT:s löpsedel idag lyder ”proteststorm mot moskebygge i Västsverige” i tidningen intervjuas också nazisten Andreas Nyberg som säger sig representera ”nätverket Keillers park” men det som  GT:s artikel framställer som en folkstorm är i själva verket organiserat av ledande nazister. Om vi granskar personerna bakom demonstrationen framgår det snabbt att det är nazister bakom mobilseringen.

Bland arrangörerna finns Johan Halvar från nazistiska nationaldemokraterna (ND). Han är kassör för ND:s göteborgsstyrelse. Med finns också Andreas Nyberg som intervjuas i GT, utan att nämnas att han är organiserad nazist. Tidigare ordförande i ND ungdom numera ledande i nya nazistnätverket nordisk ungdom och med i ND.

Både ND och NU har nära band till nazistiska våldssekten info14 som också uppmanar till deltagande i demonstrationen som går under parollen ”Förstör ni vår historia förstör vi er framtid” . ND och Andreas Nyberg som intervjuas i GT har också nära samarbete med tyska nazisterna i Junge Nationaldemokraten och NPD.

Patrik Forsén, tidigare ordförande för Nationaldemokraternas ungdomsförbund och numera talesperson för Nordisk ungdom har också anmält sin närvaro likaså Sverigedemokraternas riksdagskandidat Christian Westling har anmält att han kommer delta i demonstrationen vilket visar att SDs band till nazisterna finns kvar.

Vad nazisterna demonstrerar mot är att en moske byggs på svenskt mark. ”Låt parken bevaras svensk” skriver de och ”sverige är inget jävla arabland”.

Nazisterna uppmanar också till hot, våld och trakasserier mot byggnadsarbetarna. ”Nu är det dags att börja förstöra och trackassera bygget så dom får så mycket problem och inte vill fortsätta byggandet”, de uppmanar folk att förstöda arbetarnas bodar där de har mat och omklädningsrum samt att ”kasta ägg och surströmming på byggnadsarbetarna”, de skriver att ”alla som är där och arbetar ska ha det så otrevligt att de inte vill vara där”, byggnadsarbetarna ska helt enkelt trakasseras bort.

Mot detta måste nu fackföreningarna, inte minst Byggnadsarbetarförbundet, mobilisera och delta i protesterna mot nazisterna och deras marsch.

Göteborgs Nätverk mot rasism – GNMR mobiliserar nu för att stoppa nazisternas marsch samt att avslöja nazisterna bakom marschen. Boenden i området kommer att informeras om att det är nazister bakom demonstrationen och uppmanas att demonstrera.

Följ med i demonstrationen!

Inga gator inga torg åt nazister i Göteborg.

GT:s intervju med RS-medlemmar

TV4 intervju med RS

RS Göteborg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!