719 Offensiv såldes på 1 maj

2013-05-02 08:57:31
Årets 1 maj blev en bra start för RS/Offensivs ekonomikampanj i maj: 719 sålda Offensiv och över 22 000 kronor i slutresultat.

Dagarna innan 1 maj hade april månads ekonomikampanj avslutats med  en  rad olika kampanjaktiviteter för en välfärd utan vinst. Rättvisepartiet Socialisterna (RS) var ute och samlade in hundratals namn till stöd för kraven på nej till privatiseringar och nedskärningar, rusta upp vård, skola och omsorg i offentlig regi och  200 000 välfärdsjobb.
I Hammarkullen deltog medlemmar ur RS på en festival som anordnades av boende i Hammarkullen, som ”tog torget tillbaka”. Runt 200 personer deltog.
I Solna demonstrerade föräldrar den 26 april mot nedskärningarna i förskolorna. RS medlemmar deltog även där för att stödja de runt tusen föräldrarna.
Sammanlagt samlade helgens (den 26-28 april) kampanjer in 12 787 kronor. Det såldes 383 exemplar av Offensiv och 39 nya prenumerationer på tidningen tecknades. Det innebär att det här numret går ut till 2 210 personer.
April månads ekonomikampanj slutar därmed på 53 399 kronor. Det är en bit från målet, men det är ­ändå en bra ökning den sista veckan av april.
Louise Strömbäck

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!