”Rätten till heltid viktig för alla”

2014-06-18 16:32:38

foto: Ammar Khorshed
Ludvig Eriksson, SEKO-­klubben Lokförare Stockholmstågs ordförande.

Offensiv träffade SEKO-klubben Lokförare Stockholmstågs ordförande Ludvig Eriksson ett par dagar innan strejken i pendeltågstrafiken bryter ut.

Han menar att strejken är viktig eftersom den påverkar arbetsvillkoren vid framtida upphandlingar över hela landet.
Eriksson vidhåller att strejken för rätten till värdiga anställningsförhållanden är en grundläggande samhällsfråga som berör alla.

– Rätten till heltid är viktig för alla arbetstagare, säger Ludvig Eriksson till Offensiv och förklarar vidare att även medlemmarna i hans klubb riskerar att se sina villkor dumpade när pendeltågstrafiken upphandlas igen år 2016.
Eriksson och de övriga förtroendevalda har full upp med planeringen av strejken när Offensiv träffar honom.
Konfliktombud utses vars ansvar det blir att organisera och sätta ihop strejkvaktsscheman.
Det är viktigt att klubben når ut med tydlig information till alla de 240 strejkande medlemmarna för att säkerställa att alla vet vad som gäller.
Enligt Eriksson har Stockholmståg meddelat att de inte tänker försöka köra någon trafik under strejken.
– Stridsmoralen är god bland medlemmarna och i de är villiga att strejka i ett läge då det är nödvändigt, avslutar Ludvig Eriksson.
Strejken i pendeltågstrafiken i Stockholm och Krösatågen i Småland bryter ut klockan 03.00 natten till midsommarafton. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!