AD-stämningen mot Lagenaarbetarna dras tillbaka

2009-10-21 16:05:32
Arbetsgivarna drar tillbaka stämningen av de strejkande Lagenaarbetarna inför Arbetsdomstolen (AD).
– Detta är en viktig delseger, säger Jessica Moya, som arbetat länge på Lage­na och som sitter i fackklubbens styrelse.

När Jessica Moya och hennes arbets­kamrater på Lagena, Systembolagets lager i Jordbro, i juni gck ut i strejk mot att fast anställda ersattes med inhyrd personal stämdes de inför Arbetsdomstolen (AD). Arbetsgivarna krävde rekordhöga strejkböter. Var och en av de strejkande skulle betala ett skadestånd på 3 000 kronor, ut­om Patrik Olofsson, Jessica Moya och Mattias Kvickström. För dem yrkade man på ett skadestånd på 5 000 kronor vardera och hänvisade till deras ledande roll under strejken och för att de hoppade av klubbstyrelsen innan strejken.
Den 3 november skulle AD-förhandlingarna ha inletts, men nu dras stämningen tillbaka.
– Det stod en lapp på jobbet om det och det känns jättebra, men kampen för bättre anställningsskydd är inte över. Nu måste LO driva kravet på tryggade anställningar i avtals­rörelsen och att det blir en valfråga, avslutar Jessica Moya, som nu är tillbaka i klubbstyrelsen.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!