Ådalsborna sitter kvar

2019-01-16 11:00:10

foto: Andrew Herbert
Ockupationen fortsätter tills BB i Sollefteå öppnas igen.

Det är snart två år sedan BB-ockupationen i Sollefteå inleddes. I snart två år har Ådalsbor, hemvändare, sportstugeägare och många andra suttit i sjukhusets foajé dag ut och dag in, allt för att protestera mot det beslut landstingsledningen fattade hösten 2016 att lägga ner BB samt att få dem att ändra beslutet.

Inför valet i höstas hade man stora förhoppningar att sjukhuset skulle återställas. Liberalerna lovade att jobba för akutsjukvård och förlossning i Sollefteå. Centern deklarerade att man ville öppna BB i Sollefteå. Lokala moderater lovade att försöka påverka sina regionpolitiker.
Förhoppningarna från i höstas har dock kommit på skam. I november tillkännagavs en ny regionledning bestående av S, M och L.
Eventuellt kommer man att öppna akutkirurgi på dagtid och cytostatikabehandling om det går att lösa personalmässigt.
Däremot kommer man inte att återöppna BB.
Ådalsborna sitter kvar och Rättvisepartiet Socialisterna ger vårt fulla stöd till vårdkampen och den pågående ockupationen.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!