Aktion mot deportationer

2009-04-01 17:38:05
Den 28 mars samlades 200 personer på Mynttorget i Stockholm för en demonstration mot deportationer.

Flera av talen tog upp frågan om papperslösas situation i Sverige och om den ökade brutaliseringen av utvisningarna. Appeller hölls från en rad flyktingorganisationer, som till exempel Etiopiska flyktingorganisationen och Iranska flyktingars riksorganisation. Talade gjorde också James Hogg från Rättvisepartiet Socialisterna.
Anita Dorazio, initiativtagare till en vårdcentral för gömda flyktingar, talade om hur flyktingpolitiken är omänsklig och rättsvidrig. Anita pläderade för en nystart för Fristadsrörelsen, som verkat för att hjälpa flyktingar sedan andra världskriget.

Demonstrationen gick till Medborgarplatsen, där det serverades soppa till samtliga demonstranter.
Tidigare under dagen hade nazistiska Info-14 och ND haft torgmöte på platsen, men de hade sedan tidiga­re bussats iväg av polisen. Nazister omhändertogs av polisen sedan de kastat glasflaskor på vänsterautonoma. Minst två personer misshandlades av nazisterna.

Ytterligare tre landsomfattande protester planeras nu in under året, plus lokala aktioner och torgmöten. Deportationerna ska stoppas!

RS Stockholm

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!