”Alla gratulerar oss”

2009-02-11 18:16:00
Vid en rundringning till sopgubbarna håller de som bäst på att arbeta av sopberget.

– Alla man stött på idag stödjer oss och gratulerar.
– Den största framgången enligt mig är att kommunen nu lyssnar på oss. De ska titta över hur upphandlingarna ska se ut och en bonus ska delas ut till de företag som tar med sig all personal. Nästa upphandlingsrunda är nu uppskjuten i en månad för att avtal och regler ska hinna skrivas.
– LLAB har lovat att ha kvar po­ängsystemet. Belastningstaket har vi ännu inte fått klara besked om för det är komplicerat, eftersom så mån­ga trakter ligger långt över taket.
– Blir det inte som vi tänkt oss så sätter vi oss igen. Alla är beredda att strejka igen om så krävs och det vet arbetsgivaren.
En annan soparbetare säger:
– Det är en seger. Kommittén kommer att fortsätta förhandlingar­na, så att vi har kontrollen underi­från. Det ska bli klart på några dagar.
Ytterligare en berättar att han är trött i hela kroppen och trött på situ­ationen, att det krävdes en strejk.
– Men samtidigt var det en kamp som var tvunget att tas. Jag är glad att jag var med om det. Vi har en mycket bättre sammanhållning nu.

Elin Gauffin

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!