Andra utvisningsförsöket av Siavash Rahimi har stoppats

2012-09-13 10:18:24


Karim Shamohammadi från Riksförbundet Barnen Först appellerar mot utvisningsförsöket av Siavash Rahimi.

Polisens andra utvisningsförsök av tvåbarnspappan Siavash Rahimi har stoppats. Polistransporten missade flyget som ett resultat av den aktion Asylrörelsen i Stockholm organiserade på Arlanda.

På morgonen den 7 september samlades flera grupper inom Asylrörelsen i Stockholm utanför Migrationsverkets kontor i Solna och höll protest och lämnade över protestbrev. Ett brev e-postades till samtliga anställda på Aero Nordic (Arlanda) som uppmanades att hjälpa till genom att kräva av polisen att de tar Siavash av flyget. På Arlanda sa många anställda, tekni­ker och vakter att de stödde protes­ten. Många passagerare tog aktivi­sternas flygblad och sa att de ­skulle protestera inne på flyget.

Sex polispiketer var tillkallade till Arlanda och transporten av Siavash från förvaret försenades av ’säkerhetsskäl’. När det stod klart att polisen missat flyget fördes han tillbaka till Märstaförvaret.
Asylrörelsen i Stockholm uppmanar alla att vara beredda att rycka ut igen med kort varsel. Advokaten kommer att lämna över en överklagan till Europadomstolen. Kampen för asyl fortsätter.
Asylrörelsen Stockholm

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!