Antirasister attackerade i sitt hem av nazister

2011-02-03 14:52:24
Natten till söndag vaknade Hans-Ove Nordmark och hans familj av ljudet av glas­splitter i köket.

Någon hade krossat två fönsterrutor, skurit sönder däcken på deras bil och försvunnit från platsen. Attack­en skedde bara några timmar efter att Hans-Oves fru Birgitta Aronson Nordmark varit med och protesterat mot nazisterna i den så kallade sven­ska motståndsrörelsen (SMR).
– Det är i och för sig inget nytt att nazister beter sig så här men det visar hur helvetes fega de är, som in­te våga stå öppet för vad de står för och gör, säger Hans-Ove Nordmark, aktiv antirasist och syndikalist.

Det var på lördagen som sex nazister från SMR, till största delen ditresta, hade flygbladsutdelning och tidningsförsäljning i centrala Luleå. Aktiviteten var väldigt kort så att in­ga protesterande skulle hinna samlas. En av dem som hann konfrontera nazisterna var Birgitta Aronson Nordmark, som upptäckte dem av en slump. Bara några timmar senare genomfördes attacken på Birgittas bostad. Både Hans-Ove och Birgitta Nordmark har varit aktiva antirasister under lång tid och fått flera hot, speciellt efter att några enstaka nazis-ter har försökt etablera SMR i Luleå.
– Men hot kommer inte stoppa oss från att fortsätta agera. Vi kommer fortsätta bemöta dem och försöka få fler att göra samma sak. Vi har fått enormt mycket stöd efter attacken, avslutar Hans-Ove Nordmark.

Antirasist i Luleå

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!