ArbetarInitiativet säger ifrån mot Swedbank och avreglerade järnvägar

2009-04-22 14:03:16
En gravsten över nyliberalismen kommer att avtäckas när Arbetar- Initiativet nu på fredag förmiddag genomför en protestaktion vid Swedbanks årsstämma på Operan i Stockholm.

– Det är dags att begrava nyliberalismen nu, säger mannen bakom verket, den konststuderande Nikolaj Cyon, 23 år.
”Rädda jobb och servi­ce”, inte bankirerna, är budskapet. När regering­en nu avsätter 50 miljarder kronor för att säkra banker­na betyder detta mindre statliga pengar till vård, skola, omsorg, infrastruktur och klimatomställning. Också raset för kronan och pensionsfonderna förklaras till stor del av bankernas vårdslösa affärer.
ArbetarInitiativet genomför därefter, på onsdagen den 29 april, aktioner vid flera järnvägsstationer i landet i protest mot regeringens extrema förslag om att avreglera all persontrafik på järnväg.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!