”Asyl åt alla”

2008-03-05 16:57:56
Ett 80-tal irakier, iranier och afghaner protesterade mot den inhumana flyktingpolitiken vid en demonstration i Boden den 29 februari. Parollen ”Asyl åt alla” ekade genom Bodens gator på vägen till Migrationsverkets kontor. Demonstrationen organiserades i samarbete med Rättvisepartiet Socialisterna, Iranska flyktingars riksorganisation och Ingen Människa är illegal. Medan demonstranterna väntade på att få tala med en ansvarig chef beslutade man att genomföra en ”sittstrejk” i receptionen. Den ansvariga chefen kunde inte svara på några frågor utan tog bara emot ett protestuttalande. 48 personer anmälde sitt intresse för fortsatt kamp och en ny demonstration planeras, helst då med gemensamma protester på flera orter samtidigt.

Jonas Brännberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!