Bergsjögården välkomnar ungdomarnas kamp

2011-10-05 14:58:33
Offensiv har intervjuat Cecilia Zachrisson, fritidsassistent på fritidsgården Bergsjögården.

Cecilia har varit anställd på Bergsjögården sedan 1995.
– Bergsjögården hotades av nedläggning 2002 på grund av den nedskärningspolitik som fördes i förorterna. Där tog våra ungdomar själva kamp för sin egen fritidsgård, som öppnade igen.

– I och med att vi lever i ett så segregerat samhälle, kan man se en viss frustration hos ungdomarna ute i förorten. Över att media säger att det brinner bilar och att alla är kriminella. De ser inte  det verkliga problemet. Vissa av våra ungdomar engagerar sig i dessa frågor. Därför har vi  bjudit in politiker där våra ungdomar kan ställa frågor.

Skulle du vilja se mer av Pantrarna, en organisation för upprustning av förorten, i Bergsjön?
– Jag har ju hört talas om Pantrarnas kamp. Jag tycker att det är bra att de har fått så stor uppmärksamhet och att de pekar på vad problemet är. Det är också bra att de engagerar ungdomar där.  

Denny Jovanovic

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!