Bevara Västbodaskolan!

2007-05-02 18:18:47
Torsdagen den 26 april beslutade Farsta stadsdelsnämnd att man ska lägga ner Västbodaskolan. Detta innebär att de låg- och mellanstadieelever som idag går på skolan istället får börja på Kvickentorpsskolan till hösten.

500 föräldrar, elever och anställda på skolan demonstrerade mot politikernas möte för att genom kamp visa att högerledningen inte har något stöd för nedläggningen.
– Om det finns ett minskat elevunderlag på skolorna så borde det i stället utnyttjas för att göra klasserna mindre än idag.
– Att man dessutom inte har förvarnat personal eller föräldrar förrän två veckor innan beslutet skulle fattas är hänsynslöst, säger Mattias Bernhardsson, kommunfullmäktigeledamot för Rättvisepartiet Socialisterna, som är aktiv i kampen mot skolnedskärningar i Haninge.

Varför demonstrerar du?

Susanne Johansson, förälder till Axel Stafrin, elev på Hästhagsskolan:
– Det här är ett dåligt och odemokratiskt beslut. De meddelade oss om nedläggningen för två veckor sedan och idag fattas beslutet!
– Jag tror inte att de har tänkt efter. Kvickentorpsskolan är inte byggd för mellanstadiet, ska alla elever då trängas in i den skolan?

Zyan Musa, förälder till en 10-åring och en 8-åring på Västbodaskolan:
– Vi vill inte att skolan ska läggas ner. Det är en fin skola med bra personal och barnen trivs.
– Vi kommer att fortsätta kämpa mot allt det här. Personalen måste få vara kvar!

Jomma Darbo, förälder på Västbodaskolan:
– Vi vill ha kvar den skola som barnen trivs i. Det är många föräldrar som inte vill blanda låg- och högstadieskolorna och vi vill inte ha våra barn i någon annan skola. Lokalerna på Kvickentorpsskolan är för små.
– De har inte heller sagt något om det här tidigare, det kom bara pang! Vi vill få en chans att kolla efter andra skolor.

Lina Thörnblom

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!