Bildt och Olofsson: Försämra arbetsrätten

2006-10-11 15:58:42
Det tog inte mer än en timme innan den nya utrikesministern Carl Bildt gick till angrepp mot arbetsrätten. Föga förvånade sa den nya näringsministern Maud Olofsson att hon stödde Bildt.

I valrörelsen var centern det mest nyliberala och antifackliga partiet. Centern står exempelvis fortfarande fast vid sitt krav på en svensk CPE-lag, som helt tar bort anställningsskyddet för de under 25 år.
Centerledaren Maud Olofsson vill helst avskaffa Lagen om anställningsskydd (Las).

Vill avskaffa Las

Följande utdrag från DN.se 7 oktober talar sitt eget tydliga språk: ”Men ni har väl enats i valmanifestet om att inte luckra upp till exempel Las (Lagen om anställningsskydd)?
– Njae, vi har bestämt att vi ska låta globaliseringsrådet diskutera hur vi kan få en flexiblare arbetsmarknad.”
Globaliseringsrådet inom regeringen har bildats efter folkpartiledaren Lars Leijonborgs besök i Kina och Indien. Där blev han imponerad av de ekonomiska framstegen baserade på låga löner, slavliknande förhållanden på arbetsplatserna och rovdriften på miljön.
Leijonborg är ordförande i globaliseringsrådet, som ska diskutera fortsatta försämringar i arbetsrätten innan de läggs fram av hela regeringen.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!