Bobby Seale möter Pantrarna

2012-04-26 11:18:50
Ända sedan Murat Solmaz och hans vänner i Göteborg startade ”Pantrarna – för upprustning av förorten” har de drömt om att få träffa Bobby Seal, en av de legendariska grundarna av The Black Panther Party i USA på 1960-talet.

Att Bobby Seale kommer till Göteborg för att tala på tre möten organiserade av Pantrarna i samarbete med ABF och Göteborgs universitet den 1-3 maj är ett initiativ av Murat, som också är medlem i Rättvisepartiet Socialisterna.
Att mötena tilldrar sig enormt intresse ska också ses mot bakgrund av den senaste tidens omfattande protester mot nedskärningarna på skolor och fritidsgårdar, liksom i Kortedala mot nazismen. Från Järvaområdet i Stockholm planerar också ungdomsföreningen Megafonen att skicka en buss till 1 maj.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!