Boden – högerns slagträ i välfärdsdebatten

2012-10-18 14:38:20
Det finns en enda anledning till att politiker på riksnivå vet var Boden ligger på kartan; för att S ­pratar om att avskaffa LOV och därmed vinstdrivande vårdbolag.
Alliansen vill till varje pris permanenta LOV i alla kommuner, att med andra ord tvinga på kommunerna privata företag inom vården.
Den gångna veckan kunde man i S-märkta lokaltidningen NSD (Norrländska Socialdemokraten) läsa rubriken ”Valfriheten inom hemtjänsten kan bli en Lex Boden”.
Det är en skymf mot ­vårdtagares och vårdpersonals rättigheter att göra jämförelsen mellan en lag för vinstdrivande giriga företag och lagar som Lex Maria eller Lex Sarah. De sistnämnda ska öka patientsäkerheten genom att personal får anmäla missförhållanden inom vården. LOV är snarare till för att skapa missförhållanden.
RS/Offensiv säger:

  • Avskaffa LOV och stoppa privatiseringarna.
  • Rusta upp kommunal vård och omsorg efter behov.
  • Demokratisk styrning av verksamheten, av brukare och personal.
RS Boden

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!