Boden: Inga nazister på våra gator

2018-05-23 10:29:59

foto: Offensiv
Inga nazister på våra gator.

I Boden fortsätter den vardagliga kampen mot rasism och nazism även efter 1 maj då över 2 000 antirasister slöt upp emot dryga 100 nazister. Det var en historisk händelse och en höjdpunkt i den antirasistiska kampen. 

Runt nätverket Boden Mot Rasism byggs nu den fortsatta kampen mot rasism och främst mot nazistsekten NMR:s valkampanj.
Nazisterna tror att de kan etablera sig i Boden och få ett starkare fotfäste i Norrbotten. Därför ställer de upp i valet för kommunfullmäktige i Boden.
Men bodensarna är tydliga med att nazister är inte välkomna vare sig på torgen, i bostadsområden eller i fullmäktigesalen.
Den gångna veckan var ännu en flopp för nazisterna: när de försökte sig på att hänga upp propaganda längsmed motorvägar tog det mindre än en timme för lokala antirasister att plocka bort skräpet.
När NMR samlade medlemmar från Norr- och Västerbotten för att hålla upp fanor och en banderoll i en korsning i Boden samlades antirasister snabbt för motaktion med talkörer tills nazisterna fick packa ihop. 

Lördag den 26 maj kommer Boden Mot Rasism finnas på Medborgarplatsen i Boden med flygbladsutdelning och ett infotält dit folk kan komma för att diskutera eller ställa frågor kring den fortsatta kampen mot rasism och nazism.
Veckan därpå kommer ett öppet möte att hållas för enskilda antirasister och föreningar där temat är ”Hur kan den antirasistiska kampen gå vidare?”. 

Rättvisepartiet Socialisterna (RS) menar att kampen mot nazism också måste gå hand i hand med kamp mot ökade orättvisor i samhället, eftersom det är en grogrund för nazisterna.