Boende i Gårdsten i Angered, Göteborg kräver underhåll

2016-05-18 11:29:12

foto: RS Göteborg
Raserade staket på Gårdstens uteplatser.

Boende i Gårdsten har tröttnat på eftersatt underhåll på uteplatser och förbereder sig nu för att gå samman och kräva sina rättigheter.

–Gårdstensbostäder gör sig ett namn i allt positivt som sker i området, men samtidigt låter man andra ställen inom området förfalla helt, säger Kathy Odia.
– Det är viktigt att vi tar hand om våra uteplatser, om vi låter gräset växa kommer ett brev om att vi har några dagar på oss att åtgärda det, annars får vi böter. Men där det är deras ansvar kan det se ut hur som helst, säger Eva Persson.

– Det har nu sett ut på detta sätt i tre års tid. Vi har nu varit i kontakt med Hyresgästföreningen, men är även beredda att mobilisera själva om inget händer, säger Khaty.
– Vi är flera grannar som har tröttnat, några känner att de har svårt att föra sin talan mot Gårdstensbostäder för svårigheter med språket, fortsätter hon.
– Det är en kränkning så som de behandlar oss, men nu får det räcka. Vi är inte skit bara för att vi bor i Angered, det finns en kraft och styrka i området och vi önskar att den sätts i rörelse, säger Khaty.
– Det är roligt om det är fint. Vi kan ta vårt ansvar, men då ska de sköta sitt ansvar också, avslutar Eva.


Kristofer Lundberg är ordförande i Hyresgästföreningen i Angered och bekräftar situationen.
– Jag har varit ut i området och fotat staketen, eller vad som är kvar av dem. Detta är två månader sedan, jag var då i kontakt med ansvariga, men inget har hänt sedan dess.
– Första kontakten skedde för ett år sedan. Då sades att man skulle fokusera på en gård för att sedan gå vidare på nästa.
– Jag var nu ut i området igen och inga åtgärder är genomförda ännu, avslutar Kristofer.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!