Början på ett arbetaruppror mot IF Metalls svekavtal

2009-03-07 15:06:51
På initiativ av arbetarna på underleverantören IAC och med stöd av Rättvisepartiet Socialisterna protesterade 55 personer mot det svekfulla lönesänkningsavtal som undertecknats av IF Metall. Manifestationen hölls sent på fredagseftermiddagen på Järnorget utanför IF Metalls kontor. Symboliskt hölls talen vid arbetarstatyn “arbete, bröd, rättvisa” som rest till minne av hungerkravallerna i Göteborg.

Även arbetare från Bunyckefabriken, Lear Corporation och Volvo  Lastvagnar deltog i protesten. 55 personer hade hörsammat uppmaningen från IACarbetarna. Manifestationen organiserades med en dags varsel som en första del i en rad planerade demonstrationer för jobben och mot lönesänkningar följde efter att över 100 IACarbetare undertecknat ett upprop mot avtalet.

GT.se: "De skapar falska förhoppningar"

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!