Bostadskamp i Hammarkullen

2015-10-14 13:34:25
Det kokar på Bredfjällsgatan och Gropens gård i Hammarkullen, Göteborg. 

Det kan Rättvisepartiet Socialisterna (RS) intyga efter dörrknackningar i området inför det bostadsmöte som partiet organiserar onsdagen den 14 oktober, dagen efter tidningens pressläggning.

Rättvisepartiet Socialisterna har länge kämpat för upprustning av Bredfjällsgatan och Gropens gård. Vi har under åren kunnat hjälpa en rad enskilda hyresgäster med att få sina lägenheter renoverade. Men det är otillräckligt. Det behövs ett samlat tag från Hyresgästföreningen för att se till att den privata värden rustar upp de boendes villkor. För att möjliggöra detta måste vi hyresgäster mobilisera, vi måste gå samman och kräva våra rättigheter.

För att möjliggöra detta behöver vi ett ökat engagemang i våra bostadsområden med demonstrationer och protester. Vi hoppas kunna inspirera till detta genom vårt bostadsmöte. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!