Brandbergen behöver en ny fotbollsplan

2006-09-05 22:09:06
Brandbergens IF, Haninge, bedriver en livlig ungdomsverksamhet och A-laget har för första gången tagit sig upp till division 6. Men i sommar har klubben förlorat sin fotbollsplan.

– Vi har tvingats flytta till planen i Svartbäcken och fick ställa in den fotbollsskola vi planerat, berättar Rodrigo Diaz, tränare i Brandbergens IF.
– Vi saknar också klubblokal, som samlingspunkt för aktiviteter. Var ska vi nu ställa vår pokal? frågar han.

Asfalt och baracker

Orsaken till problemen är ombyggnaden av Klockarbergsskolan. På fotbollsplanen, som asfalterats, står nu baracker som används av skolan. Kvar finns bara en 7-mannaplan med stora hål.
Fastighetsbolaget Akelius lovade först att barackerna bara skulle vara där i två år. Men nu säger de att lösningen är permanent.
Brandbergen ska alltså förlora sin hemmaplan just när laget vunnit division 7 och ska ta steget upp i sexan. Och ungdomslagen får 20-30 minuters gångväg till planen i Svartbäcken.
– Vår ungdomsverksamhet sträcker sig från sexårsåldern till tjugoårsåldern. Det är viktigt att det finns bra fritidssysselsättningar för unga där de bor, anser Rodrigo Diaz.
– Om vi hade en klubblokal kunde vi ordna ännu fler aktiviteter och föräldrarna skulle veta var deras barn är. Vi har planer på en inomhusturnering, att ordna fester med mat från hela världen m m. Vi har också startat dans för ungdomar i Torvalla.
– Nu behöver vi kommunens stöd för att få tillbaka vår fotbollsplan och för en lokal, avslutar Rodrigo Diaz.

Mattias Bernhardsson

Stockholm: Ny dyr jättearena går före breddidrotten

Samtidigt som Brandbergens IF saknar fotbollsplan lovar socialdemokraterna en ny superarena för två miljarder kronor vid Globen i Stockholm.

Idag har idrott och sport blivit en klassfråga. Många föräldrar har inte råd att lägga ut flera tusen i månaden på utrustning för till exempel hästridning.
För politikerna går skrytbyggen och drömmen om Champion League före breddidrotten.
Rättvisepartiet Socialisterna står för:
• Billig och bra idrottsverksamhet för barn och ungdomar – plånbokens storlek ska inte avgöra.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!