CWI i Pakistan höll framgångsrik kongress

2007-04-11 14:27:24
Över 100 delegater och besökare deltog på Socialist Movements (CWI Pakistan) kongress i Lahore den 18-19 mars. Många fler skulle dock ha deltagit om de inte hindradats av de avspärrningar som polis och militär upprättat i Lahore och andra städer.

Tony Saunois från CWI:s ledning inledde den första punkten om den globala kampen mot nyliberalism och imperialism. Khalid Bhutto, Socialist Movements ordförande, inledde diksussionen om krisen i Pakistan och partiets uppgifter.
Kongressen genomfördes i en tid av ökad instabilitet i Pakistan. President Musharraf försöker avlägsna en av Högsta domstolens ledamöter. Det har skapat en djup kris bland de styrande.
Demonstrationer har genomförts mot presidenten och över 600 oppositionspolitiker har arresterats.
Men inget av de två stora oppositionspartierna – Pakistan Muslim League och Pakistan People’s Party (PPP) – har vågat ta iniativ till massprotester. Trots att de säger sig vara emot presidentens försök att avsätta en domare.
Anledningen är att dessa borgerliga fruktar att massprotester skulle bli inledningen till en folklig revolt utanför deras egen kontroll.
Kongressen präglades av optimism och kampvilja.
Socialist Movement står väl förberedd inför de politiska stormar som väntar.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!