CWI-skolan: ”En möjlighet att utbilda en ny generation i marxismen”

2018-07-18 10:31:48


Sara Juaniquina Svensson.

Just nu pågår CWI-skolan, där medlemmar från RS olika systerpartier världen runt utbyter kamperfarenheter och diskuterar perspektiv samt analyserar händelser. Nedan följer intervjuer från några av de närvarande.


–De första dagarna
har varit jätteinspirerande. Det är första gången jag deltar. Speciellt intressant har diskussionerna om Latinamerika varit samt det omfattande arbete kamrater gör i HBTQ+-frågor världen över, säger Sara Juaniquina Svensson från Rättvisepartiet Socialisterna, Sverige.


– Det är inspirerande
att följa solidariteten över landsgränser, att följa den kamp som pågår runt om i världen och att knyta samman den internationella arbetarkampen och lära av varandra. Jag tror det är nyttigt att delta på dessa internationella möten för att stärkas för framtiden och lära av varandra, menar Albert Andersen Øydvin från CWI Norge.


– De första dagarna
har varit mycket bra. Detta är också första gången jag deltar. Det är en möjlighet att utbilda en ny generation i marxismen, att bygga en international för arbetare och fattiga för att slå tillbaka etablissemanget och den härskande klassen – för socialism, säger Dimeji Macaulay från Socialist Party of Nigeria.


– Vi har bra diskussioner,
viktiga tillfällen att mötas och ena kamrater världen över med gemensamma diskussioner om världssituationen och hur vi kan möta den och ingripa i kommande perioder. Viktigt att också ha de specifika diskussionerna om enskilda länder. Vi är förberedda för att bygga ett socialistiskt världsparti, säger Ainhoa Serrano Rumín från Izquierda Revolucionaria, RS systerorganisation i Spanien.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!