Demonstration mot EU-pampar i Umeå

2009-10-21 15:41:59
Ett hundratal slöt upp i den demonstration mot EU-toppmötet i Umeå som RS Umeå med flera anordnade den 14 oktober. Demonstranterna tågade mot privatisering- ar, nedskärningar och en omänsklig flyktingpolitik; för jobb, social rättvisa och demokrati.

Demonstrationståget samlades utanför stadshuset och tågade un­der talkörer iväg mot Noliahallarna, där hundratals av EU:s konkurrens­krafts­ministrar samlades för att diskutera framtida nedskärningar och privatiseringar.
Efter demonstrationen ordnade RS Umeå ett eftermöte för att diskutera hur man ska gå vidare i kampen mot nedskärningar och för jobb.
Robert Jansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!