Demonstration mot turkiska trupper

2008-03-05 15:45:56
I lördags demonstrerade närmare 200 kurder i Göteborg mot Turkiets intåg med en massiv marktrupp i södra Kurdistan (norra Irak).

Markinvasionen kommer efter upprepade bombräder med luftangrepp. Den turkiska militären hade dock inte räknat med vinterlandskapet och det motstånd som gerillan har lyckats frambringa. Johannes Lundberg från Rättvisepartiet Socialisterna, som var inbjuden talare, varnade dock för att ”även om Turkiet dragit sig tillbaka består förtrycket mot kurder inne i Turkiet” och förespråkade en socialistisk lösning på de grundläggande problemen som kapitalismen skapar.
I Umeå talade Jan Hägglund, RS, på en liknande protest.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!